Автобиографичната книга Романът на моя живот“  е поводът за вълнуващата

...
Автобиографичната книга Романът на моя живот“  е поводът за вълнуващата
Коментари Харесай

Стефан Данаилов, актьорът на всички времена



Автобиографичната книга „ Романът на моя живот “  е мотивът за вълнуващата среща с  емблематичната ни кино звезда Стефан Данаилов в Бургас. Съавторът му  Георги Тошев отбелязва, че се е лишил от доста текст в името на фотосите и на това изданието да диша, да споделя и посредством персоналните фотографии, оповестени за първи път. В тях се вижда по какъв начин се трансформира артистът през годините:

Книгата трябваше да бъде четивна, да дава отговор на духа на Стефан Данаилов, а той на пръв взор е един лек и ухилен човек. Когато работиш с него разбираш, че е перфекционист, че е сложен, комплициран, само че по този начин са надарените. Романът на моя живот е изработен за всички нас, които го обичаме.

Предстои европейско турне на книгата. То стартира на 19 май от Флоренция, следват предложения от Берлин, Амстердам, Париж, Мюнхен, Хановер, Мадрид, Барселона, Будапеща, Братислава, Виена, Москва, Рим:

Не знам на кои от тези места ще пристигна професорът, само че на останалите ще има обръщение от него и изненади, добави Тошев.

Стефан Данаилов означи:

Книгата е към този момент факт, възприема се добре от читателите, което ме радва. Тя е лесна за четене, радостно четиво е, има и по-тъжни моменти, само че подобен е животът на индивида. Имам чувството за едно възобновление в театъра  от това, което слушам от моите студенти, които гледат спектаклите,  и от това което чувствам. Аз съм основател на един от сериозните фестивали в България " Сцена на кръстопът " в Пловдив. Спектаклите, които селекционираме и каним са много, и не ни стигат датите. Докато първоначално се чудехме какво ще е забавно да поканим, в този момент има значителен избор. Разбира се има и недоволни и удовлетворени, актьорът желае реализация да може да работи и  да бъде приет.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР